Familien Lie – Henriksen, barokken og rennesansen
Axel skrudde på radioen på kjøkkenet, han ble stående helt stille, ”Nordisk Barokk Kvartett” spilte en nydelig melodi, og Axel virkelig nøt det han fikk høre. Straks sangen var over løp han inn på datarommet for å se om han kunne finne sangen på WinMX å laste den ned som mp 3-fil. Det gjorde han ikke, men nå var han tent. Heldigvis fant han en flott side med informasjon på nettopp ”Nordisk Barokk Kvartett”. Blokkfløytistene ”Uranienborg” hadde han lest om før og nå kom lysten til å se om det fremdeles var lyd i den gamle blokkfløyten som Axel visste han hadde sett i flyttesjauen. Så da Elisabeth kom hjem fra jobb, var det første hun fikk høre, ”Andante Largo, Guitar koncert i D-dur”, på blokkfløyte. Det var den eneste barokksangen Axel hadde notene på, men han kunne fortelle at neste dag hadde han tenkt seg på biblioteket for å låne andre noter.
Da Sarah kom hjem fra barnehagen, hadde de fått høre om komponisten Johan Sebastian Bach, og hun var veldig fascinert. Men mest over den fæle parykken han hadde på seg på bildet som de hadde fått se.
Helmer hadde hatt filosofi på skolen og filosofen Platon hadde virkelig grepet han. Han øste ut ved middagsbordet om hvordan Platons tanker om en ”idéverden” kunne knyttes til mange av diktene som ble skrevet på 1500 til 1700 tallet.
Senere på kvelden kom Tanja innom. Hun var i fyr og flamme. På teaterkurset hadde de satt opp musikalen ”Hair” og sangen ”What a Piece of Work is Man” kunne hun ikke få av hjernen. Hun la ut om hvordan dett var en renessansetekst som var skrevet av Shakespeare.
Victoria bestemte seg straks for at i norskprosjektet som de skulle starte med på skolen, ville hun skrive om barokken og rennesansen. Hun følte at hun allerede viste mye.
Og da uken var omme, og Helmer hadde fått seg nye noter, hadde hele familien Lie- Henriksen blitt eksperter på kulturen på 1500, 1600 og 1700 tallet.