Cecilias barn: Resultatene så langt

2001 Funnet av en mystisk trekiste i en gammel klostermur ved Gamlebyen skole i Oslo setter det hele i gang.

1518 - 1534 Cecilias korte liv på Utstein kloster. Hun får en datter med sin italienske sjømann, men dør under fødselen. Faren forlater Utstein med ukjent bestemmelsessted. Cecilia får ikke fred i graven fordi hun ikke kjenner barnets skjebne, og går igjen i klosteret. Vår oppgave blir å finne ut hva som hendte med barnet. For å klare denne utfordringen, må vi spore opp Cecilias etterkommere ut fra de få ledetrådene vi har til rådighet: Kisten og medaljongen.

1534 - 1560 Via Trondheim kommer Cecilias datter, Anne, til Italia. Der har hun et kjærlighetsforhold til gartneren, Fedrico, som hun rømmer til Malaga med. Det siste vi hører om Cecilias datter, er at hun står i havna og speider utover havet. Hvor har hun tenkt seg med de to små barna sine? (Børstad)

1560 - 1582 Anne forlater Malaga med barna. Noe senere blir båten deres kapret av pirater, og Annes datter, Helena, blir bortført av sjørøverne. Her mister vi all kontakt med Cecilias datter, Anne! Hva skjedde med henne??
Helena rømmer til slutt fra piraten som bortførte henne, og hun havner til slutt i dagens Guatemala. Der følger vi henne til hun forsvinner sammen med mannen Pacho i en pyramide som er i ferd med å rase sammen. Den 10 år gamle datteren, Maria, står forskremt utenfor...
(Risøyhamn)

1582 - 1596 Vi følger Maria videre. Hun føder en datter, som får navnet Helena. Mot slutten er Maria bitt av en giftslange, og vi vet ikke hva som skjer med henne. Datteren, Helena, er i sikkerhet. Skal vi tippe at Maria kan være 24 år i det vi forlater henne?
(Stokkan)

1596 - ?? Averøy ungdomsskoles bidrag kommer her

?? - ?? Ranvik ungdomsskoles bidrag kommer her!
Dette bidraget bør nok koples mot Høgskolen i Oslo. Deres bidrag ligger alt ute.
Ski ungdomsskole, som kommer etter Ranvik på lista, må følgelig hoppe forbi Høgskolen i Oslo, Saltdal vgs. og Sinnes skule. Jeg anbefaler derfor Ski å ta kontakt med Sinnes!

1664 - 1700 Høgskolen i Oslo har sporet seg fram til et av Cecilias tipp-tipp-tipp-etc-oldebarn i England/Irland på slutten av 1600-tallet

1700 - 1722 Etter store anstrengelser har elever ved Saltdal v.g. skole nøstet opp den dramatiske historien til den neste av Cecilias etterkommere, den kvinnelige piraten Anne Bonny. Hun terroriserte Karibien på begynnelsen av 1700-tallet, og slapp med nød og neppe unna galgen.
Godt var det - ellers ville historien ha endt på Bahamas...
Her er litt bakgrunnsstoff om Anne

1722 - ? Anne Bonnys liv blir bare mer og mer dramatisk. Etter utrolige opplevelser i Nord Amerikas villmark kommer hun, mannen og jentebarnet hennes tilbake til Utstein kloster i Norge. Elevene ved Sinnes skule er ansvarlig for denne episoden.

?? - ?? Ski ungdomsskoles bidrag kommer her